YES Kummiportaali tuo yrittäjät opettajien älypuhelimiin

YES ry:n tiedote 5.11.2013

YES ry on avannut uuden verkkopalvelun opettajien avuksi koulu-yritysyhteistyöhön. Yeskummit.fi tarjoaa työelämän vapaaehtoisia YES Kummeja opettajien ja koulujen kumppaniksi yrittäjyyskasvatukseen ympäri Suomen ja joka kouluasteelle.

– Yeskummit.fi on vaivaton tapa opettajalle tutustua lähiympäristön työelämän toimijoihin ja löytää yhteistyökumppani koulun yrittäjyyskasvatukseen, etenkin jos omia kontakteja ei vielä ole, YES ry:n koulutuspäällikkö Sanna Lehtonen kertoo.

Kaikenkokoiseen näyttöön taipuvasta YES Kummiportaalista opettajat voivat helposti hakea työelämän edustajaa opetuksen tueksi myös kännykällä tai tabletilla – heti kun idea yritysyhteistyöstä iskee.­

– YES Kummit tuovat tuoretta tietoa työelämästä koulujen arkeen ja lisäävät kokemuksellaan ja esimerkeillään nuorten työelämätuntemusta. YES Kummi antaa yrittäjyyskasvatukselle kasvot ja linkittää koulun yhteiskuntaan, Lehtonen sanoo.

YES hyödyntää kummiportaalissa omaa YES-verkostoaan eli YES Kummeja voi hakea alueen perusteella ympäri Suomea. Opettaja voi siis löytää oman YES Kummin, asuipa hän pääkaupunkiseudulla tai Pohjanmaalla, Porissa tai Kotkassa.

– Portaali avattiin tänä syksynä, ja rekrytoimme jatkuvasti uusia YES Kummeja. Viime laskun mukaan YES Kummeja löytyy portaalista lähes kaksisataa, tällä hetkellä johtoasema on Pirkanmaalla, jossa koulu-yritysyhteistyöstä innostuneita henkilöitä on jo liki neljäkymmentä.

 

YES toimii "matchmakerinä" 

Portaalissa mukana olevat YES Kummit näkyvät palvelussa omalla nimellään, mutta heidän yhteystietojaan portaali ei näytä.

– Kun opettaja tahtoo YES Kummin esimerkiksi kertomaan yrittäjätarinansa koululla, hän esittää portaalille kummitoiveen haluamastaan kummista tai jättää päätöksen YES:ille, ja YES-aluetoimija ottaa yhteyden kummiin ja saattaa opettajan ja kummin yhteen, Lehtonen kertoo.

Käyttäjien ensikosketus YES Kummiportaaliin on ollut innostunut. Opettajat pitävät siitä, että palvelusta löytyy monipuolisesti yrittäjiä, ja kummitoiveen tekemisen jälkeen YES Kummi on löytynyt nopeasti.

Lisää yrittäjiä toivotaan mukaan yrittäjyyskasvatukseen

Lehtonen suosittelee myös yrittäjiä tutustumaan portaaliin ja lähtemään mukaan yrittäjyyskasvatukseen. YES Kummina voi toimia oman aikataulunsa puitteissa.

– Yrittäjälle YES Kummit on loistava tilaisuus tutustua tuleviin työntekijöihin ja olla mukana kehittämässä nuorten osaamista ja asenteita. Yrittäjä saa yritystään tunnetuksi ja vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa saa näkökulmia ja ideoita oman toimintansa kehittämiseen, Lehtonen sanoo.

YES Kummiportaali ideoitiin YGL-hankkeessa

YES Kummit ja YES Kummiportaali on yksi YES:n YES goes to lukio -hankkeessa ideoituja yrittäjyyskasvatusmalleja. Opetushallituksen rahoittaman YES goes to lukion tavoitteena on lisätä lukiokoulutuksen yrittäjyys- ja työelämätietoja.

Tutustu kummiportaaliin: yeskummit.fi

YES Kummiportaalin teknisen toteutuksen on tehnyt Sofokus Oy.

Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö Sanna Lehtonen, p. 045 357 2716, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

YES on yrittäjyyskasvatuksen vaikuttaja, jakelukanava ja verkosto. YES:n tavoitteena on opetushenkilöstöä tukemalla vahvistaa lasten ja nuorten kansalaistaitoja ja työelämätaitoja. YES-palveluja ovat opettajien koulutukset, strategiat ja suunnitelmat, materiaalit ja toimintamallit, koulu-yritysyhteistyö ja Nuori Yrittäjyys ry:n aluepalvelut. YES toimii ympäri Suomen alueellisten YES:ien kautta, joita koordinoi Valtakunnallinen YES ry. Valtakunnallisen YES ry:n jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, Opinkirjo, OAJ ja Perheyritysten liitto.

YES goes to lukio -hankkeen tavoitteena on lisätä lukiokoulutuksen yrittäjyys- ja työelämätietoja ja yrittäjähenkistä oppimiskulttuuria. YES goes to lukiossa syntyneita keinoja opettajien ja lukioiden työelämäyhteyksiin ovat muun muassa YES Ope-yrittäjätreffit, YES Café ja YES Kummit. Hankkeessä on mukana 40 lukiota ympäri Suomea. YES goes to lukio on Opetushallituksen ESR-rahoittama.