Opettajankouluttajille

Yrittäjyyskasvatus osana opettajankoulutusta - tutustu valikkoon vasemmalla ja linkkeihin ja tiedostoihin myös sivun alalaidassa!

 

OPETTAJANKOULUTTAJAN TUEKSI:

Opettajankouluttajat voivat arvioida omaa yrittäjyyskasvatuksen osaamistaan YVI-mittaristossa. Opettajaksi opiskelijoille löytyy oma mittaristo, jonka käyttöön voi kannustaa opintojen kaikissa vaiheissa. Linkit mittareihin löytyvät Linkkilaatikosta.

Perusopetuksen oppilaille on kehitetty oma itsearviointityökalu Laaturi. Siihen liittyvä opettajan ohje ja oppilaan lomake löytyvät alla olevasta Tiedostolaatikosta.

Yrittäjyyskasvatuksen suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin tueksi sopivat muun muassa seuraavat arvot, jotka on kartoitettu kahdella EU-tason kyselytutkimuksella vuosina 2010 ja 2011.

LUOVUUS
ONGELMANRATKAISUKYKY
YHTEISTYÖKYKY
TULEVAISUUTEEN SUUNTAUTUMINEN
VASTUULLISUUS
VIRHEISTÄ OPPIMINEN, VIRHEIDEN NÄKEMINEN POSITIIVISESSA VALOSSA
TIETÄMYS JA AJATTELU
KYKY SIETÄÄ MUUTOKSIA
RISKINOTTOKYKY
ITSELUOTTAMUS
ALOITTEELLISUUS
SITOUTUMINEN
TIIMITYÖTAITO
KESKUSTELUTAITO

Dynastart on verkkoympäristö, joka toimii opiskelijalle oppimisen työkaluna oman osaamisen esille tuomiseen. Työkalu sopii erityisesti ammatilliseen koulutukseen.Työkalun avulla opiskelija oppii kuinka liikeidea markkinoidaan ja myydään muille multimediaa hyödyntäen. Idea tulee visualisoida ja tiivistää muutaman minuutin videoon, jota muut voivat arvioida ja kommentoida.

Kysy lisää

  • Anne Tiikkala Opettaja, opettajankouluttaja, Turun normaalikoulu +358 40 867 6915 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Heikki Hannula lehtori Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.