VERRATON VERKOSTO 2014 -kilpailun voitto Hämeenlinnaan ja Ouluun

Päivitetty 17.6.2014

YVI-hankkeen Verraton verkosto 2014 -kilpailu ratkesi toukokuussa. Voiton jakavat Hämeenlinnan lyseon lukion luovan yrittäjyyden verkosto ja Oulun yrittäjyyskasvatusverkosto. Kunniamaininnat myönnettiin Uudenkaupungin lukion sekä viitasaarelaisen Haapaniemen koulun verkostoille.

Kilpailun kärkiverkostoista Hämeenlinnan ja Oulun verkostot erottuivat toiminnan monipuolisuuden ja kattavuuden suhteen. Kaikkien neljän palkitun verkoston toiminnassa raati kiitti erityisesti
- jatkuvuutta, suunnitelmallisuutta ja innovatiivisuutta
- yrittäjyys- ja työelämäkasvatuksen nivomista luontevaksi osaksi oppilaitoksen (tai oppilaitosten) opetussuunnitelmaa ja/tai koko alueen toimintaa.

Kilpailuun jätettiin kaksitoista kilpailuhakemusta, kaikki mallikkaita esimerkkejä yrittäjyyskasvatuksen onnistuneesta toteutuksesta ja verkostoitumisen voimasta. Kilpailusta tiedotettiin yrittäjyyskasvatuksen toimijoita myös muualla Euroopassa, ja kilpailuun osallistui kymmenen suomalaisen verkoston lisäksi yksi verkosto Sheffieldistä Englannista ja yksi Asturiaksesta Espanjasta.

Arviointiraadin jäsenet: opetusneuvos Jussi Pihkala, opetus- ja kulttuuriministeriö; asiantuntija Kaisa Saario, Keskuskauppakamari; koordinaattori Kaisa Kopisto, Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitos, Koulu kaikkialla -hanke sekä yrittäjä, toimitusjohtaja Minna Valtari, Someco Oy.

Voittajat palkittiin Eurooppalaisen Yrittäjyyden Päivän (EDE) iltatilaisuudessa Turussa 4.6.

YVI onnittelee voittajia ja kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita verkostoja! Kannustamme tutustumaan kilpailutöihin ja osallistumaan jo olemassa olevien verkostojen toimintaan - tai kehittämään omia yhteistyön malleja. Yhdessä tekemisessä on voimaa!

Lue lisää:

____________________________________________________

Verraton verkosto 2014 oli YVI-hankkeen järjestämä kilpailu opettajien ja/tai opettajankouluttajien sekä yritys- ja työelämän toimijoiden muodostamille verkostoille. Kilpailu jatkoi YVI-hankkeen keväällä 2013 järjestämän Connected Educator -kilpailun perinnettä.