YVI-hankkeen UUTISET syyskuu 2012

Syksyn parhaat sadot saadaan sienimetsästä - ja YVI-hankkeesta! Tältä sivulta löydät koosteen hankkeen toiminnasta syksyllä 2012. Lisää uusimpia uutisia, ajankohtaisia aiheita sekä tapahtumailmoituksia on sivuston ajankohtaista-palstalla (etusivu).

Uutissivun aiheet:

  • Yrittäjyyskasvatuksen seminaari (20.-21.9.)
  • Järjestöt on the road: Oivaltava opettaja – verkottunut moniosaaja -kiertue
  • YVI vierailee kouluissa - tarjolla napakka tietopaketti yrittäjyyskasvatuksesta ja YVI-oppimisympäristöstä
  • Kuulumisia naapurihankkeesta: Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo -hankkeen päätösseminaari 31.10.
 

Yrittäjyyskasvatuksen seminaari 20.-21.9.  

Yrittäjyyskasvatuksen seminaari pidettiin Helsingissä Hotelli Presidentissä 20.-21.9. Seminaarissa puhujina olivat mm. Simone Baldassarri, yrittäjyyskasvatuksesta vastaava virkamies Euroopan komissiosta sekä taiteen ja liike-elämän monitoimiosaaja Mato Valtonen. Seminaarin ohjelmassa oli myös yrittäjyyskasvatuksen viimeisimpiä trendejä ja tutkimustuloksia luotaava paneelikeskustelu sekä lähes kahdenkymmenen eri korkeakoulun, normaalikoulun ja järjestön toteuttamat workshopit. Iltatilaisuus pidettiin ravintola Töölönrannassa.

YVI-hanke toteutti Yrittäjyyskasvatuksen seminaarin yhteistyössä Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksen YKOONTI-hankkeen kanssa.

 

 

Järjestöt on the road: Oivaltava opettaja – verkottunut moniosaaja -kiertue 

Syyskuussa käynnistyvä Järjestöt on the road: Oivaltava opettaja – verkottunut moniosaaja -kiertue kutsuu erityisesti opettajaksi opiskelevia ideoimaan tulevaisuuden unelmakoulua. Opettajankoulutuslaitoksissa lukuvuoden aikana vieraileva kiertue tarjoaa ajankohtaista tietoa yrittäjyyskasvatuksesta sekä työelämän muutoksista ja tulevaisuuden näkymistä.

Kiertueen tilaisuudet on suunnattu ensisijaisesti opettajaksi opiskeleville. Myös opettajankouluttajat, opettajat ja muut koulutustehtävissä toimivat ovat tervetulleita. Kiertueen järjestävät Kerhokeskus – koulutyön tuki ry, Nuori Yrittäjyys ry, OAJ, SOOL, Taloudellinen tiedotustoimisto, YES-keskukset sekä YVI-hanke.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä (YES-keskuksen sivut)

Järjestöt on the road - Facebook-sivu

 
 

YVI-hanke vierailee kouluissa - tarjolla napakka tietopaketti yrittäjyyskasvatuksesta ja YVI-oppimisympäristöstä

YVI-hanke vierailee tänä syksynä kouluissa ja oppilaitoksissa entistä ahkerammin. Vierailujen tarkoitus on levittää ajankohtaista tietoa yrittäjyyskasvatuksesta sekä opastaa YVI-oppimisympäristön tehokkaaseen käyttöön: tavoitteena on, että yhä useampi opettaja niin peruskoulussa, lukiossa kuin ammatillisessa opetuksessa hyödyntäisi YVI-oppimisympäristöä omassa opetus- ja suunnittelutyössään. Samalla toivomme saavamme palautetta oppimisympäristöstä - ympäristön kehittäminen jatkuu edelleen tiiviillä tahdilla.

Mikäli olet kiinnostunut YVI-esittelystä omassa oppilaitoksessasi, ota yhteyttä Laura Yöntilään (laura.yontila(at)utu.fi), niin järjestämme vierailulle sopivan ajankohdan.

 
 

Kuulumisia naapurihankkeesta: Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo -hankkeen päätösseminaari 31.10.

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo* on Lappeenrannan teknillisen yliopiston koordinoima valtakunnallinen kehittämishanke, jonka tuloksena opettajat, rehtorit, opettajankouluttajat sekä muut opetus- ja koulutusalan ammattilaiset voivat tehokkaasti arvioida ja saada palautetta omasta yrittäjyyskasvatuksestaan.

Ainutlaatuisen mittaristojärjestelmän tuottanut nelivuotinen hanke on nyt päättymässä. Helsingissä GLO Hotel Artissa 31.10. pidettävään päätösseminaarin ovat tervetulleita kaikki yrittäjyyskasvatuksen mittaristojärjestelmän parissa työskennelleet, Yrittäjyyskasvatuksen mittaristoa™ tai YVI-mittaristoa työssään käyttävät sekä muuten yrittäjyyskasvatuksen kehityksestä kiinnostuneet tahot.

Lisätietoja ja linkit Yrittäjyyskasvatuksen mittaristoon™ sekä YVI-mittaristoon

Lisätietoja ja ilmoittautuminen päätösseminaariin 31.10.

*Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo -hankkeen kumppaneina toimivat Kerhokeskus - koulutyön tuki ry sekä joukko kuntia ja koulutusorganisaatioita eripuolilta Suomea. Nelivuotista (1.2.2008-30.11.2012) ESR-hanketta rahoittavat Opetushallitus sekä Yksityisyrittäjäin Säätiö.
 

Kysy lisää

  • Laura Yöntilä +358 44 588 6475 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.